Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της Elpida Memory Inc., ότι σκοπεύει να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στα memory chip, σε συνδυασμό με την εισήγηση της Credit Suisse First Boston προς τους επενδυτές, να προχωρήσουν στην αγορά των μετοχών των εταιρειών με ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

«Τα χειρότερα έχουν περάσει για τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,8 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Li Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Αυτό που θα δούμε είναι η ανάκαμψη μετά την άνοδο της ζήτησης, καθώς οι μετοχές των εν λόγω εταιρειών φαίνονται να είναι φθηνές».

Ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 11.660,02 μονάδες, στη 1:07' μ.μ., ώρα Τόκυο και ο Topix κέρδιζε 0,1%. Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 101,46 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των υλικών, όπως της BHP Billiton, έδωσαν τη μεμγαλύτερη ώθηση στον δείκτη, καθώς αυξάνονται οι τιμές των φυσικών εμπορευμάτων παραγωγής.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 0,1%, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Β. Κορέας, ότι ενδέχεται να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφορικά με το πρόγραμμά της για τα πυρηνικά όπλα. Οι μετοχές της Hyundai Motor Co., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας.

Πτωτικά κινούντο οι δείκτες στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ ανοδικά κινούντο οι δείκτες στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, λόγω του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Ετους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα