Cosmo Oil: Στα 12,3 δισ. γιέν τα κέρδη, 19% υψηλότερες πωλήσεις

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 08:59

ΚΑΘΑΡΑ κέρδη, 12,3 δισ. γιέν (117 εκατ. δολ. ΗΠΑ), εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία διΰλισης της Ιαπωνίας, Cosmo Oil Co., μετά την αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 19%. Η εταιρεία, διατήρησε τον στόχο για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, αμετάβλητο.

Η Cosmo Oil, δεν έδωσε συγκρίσιμα οικονομικά στοιχεία για την αντίστοιχη προηγούμενη χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 569 δισ. γιέν από 480 δισ. γιέν, που ήταν πριν από ένα χρόνο. Το Bloomberg, υπολόγισε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, αφαιρώντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου από τα αντίστοιχα του εννεαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η εταιρεία όπως και οι άλλες εταιρείες διΰλισης, ευνοοείται από την αύξηση της τιμής της βενζίνης – κατά μέσον όρο σε ποσοστό 13% στο επίπεδο λιανικής – σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος που ήταν 119 γιέν το λίτρο (4,28 δολ. ΗΠΑ το γαλόνι), το τρίτο τρίμηνο. Οι τιμές του αργού Dubai στην Ιαπωνία, ήταν κατά μέσον όρο υψηλότερα σε ποσοστό 34% την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου, έναντι της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2003.

Η Cosmo Oil διατήρησε την πρόβλεψη του Νοεμβρίου για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο του έτους αμετάβλητη, στα 18 δισ. γιέν. Το εννεάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 16,4 δισ. γιέν και οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας στο 1,56 τρισ. γιέν.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 336 γιέν η μία. Τα αποτελέσματα της Cosmo Oil, ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο των αγορών στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα