Coca - Cola 3E: Βελτίωση μεγεθών το 2004

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 09:17
UPD:09:20

Σε 730 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν το 2004 τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της Coca – Cola 3E σημειώνοντας αύξηση κατά 10% έναντι του 2003.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) έφθασαν τα 334 εκατομμύρια ευρώ ενισχυμένα κατά 22% και τα καθαρά κέρδη στα 152 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 32% έναντι του 2003.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2004, οι καθαρές ζημίες της εταιρείας ανήλθαν σε 26 εκατομμύρια ευρώ έναντι ζημιών 18 εκατομμυρίων ευρώ το 2003.

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον κατέγραψε δυναμική αύξηση των κερδών της και συνεχιζόμενη διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους της, παρά τις δυσχερείς εμπορικές συνθήκες. Παρότι ο όγκος πωλήσεων υπολείπεται των προσδοκιών μας, η στρατηγική μας που έχει γνώμονα την κερδοφόρα αύξηση των πωλήσεων μας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της λειτουργίας μας και την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των παγίων της εταιρείας, είχε ως αποτέλεσμα βελτίωση τόσο της κερδοφορίας όσο και της απόδοσης επενδεδυμένων κεφαλαίων (ROIC). Έχοντας στην διάθεσή μας πλέον μία ολοκληρωμένη, εις βάθος μελέτη των μακροπρόθεσμων προοπτικών μας, σας διαβεβαιώνω με ιδιαίτερη χαρά ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει με επιτυχία την πορεία της ισχυρής και διαρκούς ανάπτυξης των οργανικών της κερδών. Βραχυπρόθεσμα εκτιμούμε ότι θα υπάρξει άνοδος του ρυθμού αύξησης του όγκου πωλήσεων σε σχέση με το 2004. Παρά την αύξηση του κόστους πρώτων υλών το 2005, η αύξηση των εσόδων μας σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες εξοικονόμησης δαπανών θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε τα τρέχοντα περιθώρια μεικτού κέρδους.

Για το μέλλον, εξακολουθούμε να διαβλέπουμε ιδιαίτερα θετικές προοπτικές καθώς οι επενδύσεις που κάναμε και που θα κάνουμε μας παρέχουν μια εύρωστη βάση ανάπτυξης. Η συνεχής επικέντρωση των προσπαθειών μας στην διεύρυνση της γκάμας προϊόντων μας καθώς και στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας μας θα μας αποφέρει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στις αγορές μας, όπως ακριβώς γίνεται από το ξεκίνημά μας, το 2000. Χάρη σε αυτές τις προοπτικές, προτείνουμε εφέτος αύξηση του μερίσματος των μετοχών μας κατά 40%, ενώ για τα επόμενα έτη θα επιδιώκουμε να διατηρήσουμε το ποσοστό διανεμομένων κερδών σε 20-30%, το οποίο αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή (DPS) κατά 5%.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα