Munich Re: Υψηλότερα κέρδη μετά την ανάκαμψη του τμήματος Ergo

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 09:55

ΚΕΡΔΗ ύψους 1,8 δισ. ευρώ (2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), καθώς το τμήμα των κύριων ασφαλίσεών της, Ergo, επέστρεψε στην κερδοφορία, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Munich Re.

Η εταιρεία θα αυξήσει το μέρισμά της στα δύο ευρώ ανά μετοχή, από 1,25 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Τα κέρδη της στο αμερικανικό τμήμα, μειώθηκαν μετά την αύξηση των αποθεμάτων κατά 482 εκατ. δολ.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα κάτω τον στόχο για τα κέρδη του 2004 για δεύτερη φορά και σε λιγότερο χρονικό διάστημα των τριών μηνών, από 1,7 έως 1,9 δισ. ευρώ. Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της, μετά την ανακοίνωση της HVB Group, στην οποία κατέχει το 18,3%, ότι το 2004 θα εμφανίσει ζημίες.

Την πρώτη φορά, που η Munich Re αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη του 2004, ήταν στις 8 Νοεμβρίου, μετά του τέσσερις τυφώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και το κόστος των ασφαλειών τον Σεπτέμβριο, που ανήλθε σε περίπου 30 δισ. δολάρια. Η εταιρεία αρχικά προέβλεπε ότι τα κέρδη της θα είναι δύο δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα