Hewlett-Packard: Ελαφρά διαφοροποίηση των κερδών, υψηλότερες πωλήσεις

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 08:49

ΑΠΕΤΥΧΕ να παρουσιάσει τα αποτελέσματα που είχε υποσχεθεί, η Hewlett-Packard Co., μία εβδομάδα μετά την απομάκρυνση της επικεφαλής της, Calry Fiorina, καθώς τα κέρδη του πρώτου τριμήνου σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, μετά τον περιορισμό τους από τους εκτυπωτές, εξισορροπώντας την αύξηση από τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 943 εκατ. δολ. ΗΠΑ ή 32 σεντς ανά μετοχή, από 936 εκατ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εκτυπωτών στον κόσμο. Οι πωλήσεις της, σημείωσαν αύξηση 9,9%, φθάνοντας στα 21,5 δισ. δολ. και πάνω από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Το τμήμα προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της Hewlett-Packard, μετά την απώλεια της πρώτης θέσης από την Dell Inc., πέρυσι, διπλασίασε τα έσοδά του. Οι εκπτώσεις της ανταγωνίστριάς της, οδήγησαν σε μείωση των κερδών από τους εκτυπωτές, μετά την απόφαση της Dell Inc. πέρυσι να εισέλθει σε αυτήν την αγορά. Η αποτυχία της Fiorina να τονώσει την ανάπτυξη και να περιορίσει την ανοδική πορεία της Dell, ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνσή της.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα κυμανθούν από 35 έως 37 σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις της από 21,2 δισ. δολ. έως 21,6 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη της θα είναι 36 σεντς ανά μετοχή σε πωλήσεις 21,1 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Hewlett-Packard σημείωναν άνοδο 79 σεντς, φθάνοντας στα 21,85 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη – μετά τη συνεδρίαση – διαπραγμάτευσή της. Υποχωρούσαν έξι σεντς, φθάνοντας στα 21,06 δολ. η μία στο New York Stock Exchange (NYSE) και από την ανακοίνωση της αποχώρησης της Fiorina, στις 8 Φεβρουαρίου, σημείωσαν άνοδο 4,6%. Πέρυσι, υποχώρησαν σε ποσοστό 8,7%, έναντι ανόδου 24% των μετοχών της Dell Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα