Credit Suisse: Αύξηση των κερδών το δ' τρίμηνο από την επενδυτική τραπεζική

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 09:33

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 22%, μετά τα υψηλότερα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, Credit Suisse Group.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 959 εκατ. ελβετικά φράγκα (809 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 784 εκατ. φράγκα, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει τη Ζυρίχη. Τα αποτελέσματά της, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των 13 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι θα ανέλθουν σε 941 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής της τράπεζας, Oswald Gruebel, είχε ανακοινώσει τα σχέδια αύξησης των κερδών, με τον περιορισμό της ηλικίας 73 ετών, Credit Suisse First Boston σε άλλες δραστηριότητες της τράπεζας και τη μείωση 300 θέσεων εργασίας. Η άνοδος των Χρηματιστηρίων το τέταρτο τρίμηνο, συνέβαλαν στο να αυξήσουν σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη τους, οι χρηματιστηριακοί οίκοι της Wall Street.

Οι μετοχές της Credit Suisse, σημείωσαν άνοδο 11%, από τη στιγμή της ανακοίνωσης στις 7 Δεκεμβρίου, του στόχου της. Την ίδια περίοδο οι μετοχές της UBS σημείωσαν άνοδο 9,4% και οι μετοχές των 80 εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index, σημείωσαν άνοδο 7,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα