Χstrata: Παράταση της προσφοράς για την WMC, μέχρι τις 24/3

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 08:46

ΠΑΡΕΤΕΙΝΕ την προσφορά της, για την εξαγορά της WMC Resources Ltd., μέχρι τις 24 Μαρτίου, η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής άνθρακα στον κόσμο, που χρησιμοποιείται από εργοστάσια ηλεκτρικής ενεργείας, Xstrata Plc, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Η Xstrata, που εδρεύει στην Ελβετία, παρέτεινε την προσφορά της για δεύτερη φορά, μετά την αύξηση της τιμής εξαγοράς στις 2 Φεβρουαρίου, σε ποσοστό της τάξης του 13%. Από τις 17 Φεβρουαρίου, απέσπασε το 0,04% της αποδοχής των μετόχων, της WMC, που εδρεύει στη Μελβούρνη, σύμφωνα με έγγραφο του Χρηματιστηρίου.

Η απόκτηση της WMC, θα καταστήσει την Xstrata την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία σε αποθέματα χαλκού και χρυσού στον κόσμο, καθώς η ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας, ωθεί ανοδικά τη ζήτηση για τα εν λόγω μέταλλα. Το ορυχείο Olympic Dam στη Ν. Αυστραλία, έχει επίσης τα μεγαλύτερα αποθέματα ουρανίου στον κόσμο.

Οι μετοχές της WMC διαπραγματεύθηκαν πάνω από την προσφορά της Xstrata των 7,20 δολ. Αυστραλίας η μία, καθώς εικάζετο, ότι θα υπάρξει μια πιο ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της, από την Rio Tinto Group ή την BHP Billiton. Χθες, η μετοχή της WMC, έκλεισε στα 7,64 δολ. Αυστραλίας η μία, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα