Qwest: Πιέζει την MCI να σκεφθεί την πρότασή της έναντι της Verizon

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 09:14

ΑΥΞΑΝΕΙ την πίεση στην MCI, να σκεφτεί εκ νέου την προσφορά εξαγοράς της, από την Verizon Communications Inc., ο επικεφαλής της Qwest Communications International Inc., Richard Notebaert, ο οποίος σκέφτεται να βελτιώσει την προσφορά των 8 δισ. δολ. ΗΠΑ για την απόκτησή της.

Οι μετοχές της MCI, που εδρεύει στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, σημείωναν άνοδο 4,5%, στη διευρυμένη – μετά τη συνεδρίαση – διαπραγμάτευσή τους, μετά την ανακοίνωση της Qwest, ότι θα αλλάξει την προσφορά της, τη στιγμή που η MCI, θα επανεξετάσει την προσφορά της Verizon, ύψους 6,75 δισ. δολ. ΗΠΑ.

«Αισθανόμαστε πολύ δυνατοί με αυτό», είπε χθες σε συνέντευξή του, ο Notebaert, του οποίου το σχέδιο δόθηκε περιληπτικώς στις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου, καταδεικνύοντας, ότι η Qwest, δεν κάνει πίσω, μετά την απόρριψη της προσφοράς της από την MCI, την υπ' αριθμόν δύο εταιρεία υπεραστικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ. Ο ίδιος, ωθήθηκε από μερίδα των μεγαλυτέρων μετόχων της MCI, οι οποίοι είπαν ότι η Verizon δεν δίνει αρκετά. Η Qwest, με έδρα το Ντένβερ των ΗΠΑ, ενδέχεται να αυξήσει την αναλογία των μετρητών και των μετοχών που προσφέρει, προκειμένου να ξεπεράσει την προσφορά της Verizon για την MCI, σύμφωνα με τον John Hodulik, της UBS AG.

Στις 13 Φεβρουαρίου, η MCI, συμφώνησε να εξαγοραστεί από τη Verizon, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Η Qwest - η τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία αστικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ – είπε, ότι η MCI δεν απάντησε ποτέ στην προσφορά της, που έγινε στις 11 Φεβρουαρίου και ότι η Qwest είχε περιορισμένη πρόσβαση στις οικονομικές καταστάσεις της MCI.

Ο επικεφαλής της MCI, Michael Capellas, έκανε συσκέψεις αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να πείσει τους μετόχους για μια συγχώνευση της εταιρείας με την Verizon, η οποία θα προσελκύσει περισσότερους πελάτες και θα βοηθήσει την MCI, να ανταγωνιστεί με την SBC Communications Inc.

Η προσφορά της Verizon, 20,75 δολ. ΗΠΑ ανά μετοχή, αποτελείται από 14,75 δολ. σε μετοχές και 1,50 δολ. σε μετρητά, καθώς και 4,50 δολ. σε μερίσματα της MCI. Η Qwest, έχει προσφέρει 24,60 δολ. ανά μετοχή της MCI και συμπεριλαμβάνει 15,50 δολ. σε μετοχές, 7,50 δολ. σε μετρητά και 1,60 δολ. σε μερίσματα.

Οι μετοχές της MCI, σημείωναν άνοδο 94 σεντς, φθάνοντας στα 21,60 δολ. η μία, στη διευρυμένη – μετά τη συνεδρίαση – διαπραγμάτευσή τους χθες, μετά την υποχώρησή τους κατά 21 σεντς, φθάνοντας στα 20,66 δολ. η μία στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα