Τρία σενάρια για την οικονομία στο αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 13:06

ΤΡΙΑ σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα περιλαμβάνει το αναθεωρημένο - επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα υποβάλει η κυβέρνηση ως το τέλος Μαρτίου στην ΕΕ.

Τα τρία σενάρια, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης θα αφορούν, αντιστοίχως, τις εξής περιπτώσεις:

-Το πρώτο σενάριο θα αφορά στην περίπτωση που όλα θα κινηθούν σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα.

-Το δεύτερο σενάριο θα αφορά μια ενδιάμεση κατάσταση και θα κινείται περισσότερο προς τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και το τρίτο σενάριο θα αναφέρεται στο τι θα συμβεί εάν οι οικονομικές εξελίξεις είναι δυσμενέστερες από τις προβλέψεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας τα νέα στοιχεία που θα περιληφθούν σε αυτό θα αφορούν τις κατευθύνσεις πολιτικής για το 2006.

Είπε επίσης ότι το πρόγραμμα θα κατατεθεί και στην Επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, όπου και θα συζητηθεί.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα όποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, είπε μεταξύ άλλων, ότι η ΕΕ ζητεί να τηρηθεί ο προϋπολογισμός του 2005 και η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι απολύτως συνεπής με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα