Κεράνης: Απάντηση σε επιστολή του ΧΑ

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 22:08

«Σε απάντηση της από 10/02/2005 επιστολής του Χ.Α., η εταιρία ΚΕΡΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Με τις από 16.06.2004 και 29.06.2004 αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της, η εταιρία είχε αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων ήταν από την 30/10/04 έως την 29/11/04. Η αύξηση αυτή καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου, εισέρευσε δε στην εταιρία το συνολικό ποσό των Euro 6.548.282,50, εκ των οποίων Euro 5.729.745 ως μετοχικό κεφάλαιο και Euro 818.537,50 ως υπέρ το άρτιον.

2. Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων συνέπιπτε με την υπό του νόμου τασσόμενη προθεσμία για την κάλυψη της αποφασισθείσας αύξησης (29.11.2004).

3. Όπως είχε αποφασισθεί από τις παραπάνω Γενικές Συνελεύσεις, το σύνολο του ποσού της αύξησης, αφαιρουμένων των εξόδων, καταβλήθηκε από την εταιρία στη θυγατρική της Καπνοβιομηχανία ΚΕΡΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε., προς ενίσχυσή της, στο πλαίσιο της δικής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που είχε αποφασισθεί για το λόγο αυτό και ήταν σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι στην Καπνοβιομηχανία ΚΕΡΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε., από τον Ιανουάριο του 2004 είχαν δοθεί ταμειακές διευκολύνσεις ποσού Euro 5.153.000, από αριθμό προσώπων, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται στην κατάσταση των 13 ατόμων που κάλυψαν τα αδιάθετα. Με την από 05/11/2004 απόφαση του Δ.Σ. της εισηγμένης εταιρίας είχε συμφωνηθεί ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γινόταν πριν από τη λήξη της προθεσμίας για κάλυψη της αποφασισθείσας αύξησης της εταιρίας μας, ώστε όσοι από αυτούς επιθυμούσαν να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτήν, όπως και πράγματι έγινε στο πλαίσιο της διάθεσης του συνόλου των αδιάθετων μετοχών(13 πρόσωπα). Από τα 13 πρόσωπα στα οποία διατέθηκαν κατά τα ανωτέρω από το Δ.Σ. της εταιρίας μας μετοχές που είχαν μείνει αδιάθετες από την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης, τα 12 εξ' αυτών ήταν ήδη μέτοχοι της εταιρίας μας και συγκεκριμένα όλοι πλην της εταιρίας ΜΑΝΚΟ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε.Β.Ε., η οποία είναι συνεργάτης της Καπνοβιομηχανίας. Επισημαίνεται ότι οι δύο εκ των δώδεκα (Π.Ταλαντόπουλος και Κ.Παλιού) είναι και στελέχη της εταιρίας, ως μέλη του Δ.Σ. αυτής.

4. Το Χ.Α., εξετάζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά για την έγκριση εισαγωγής των νέων μετοχών και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ζήτησε από το Υπουργείο Ανάπτυξης να προβεί το συντομότερο δυνατόν στις δικές του ενέργειες πιστοποίησης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να είναι δυνατή η εισαγωγή των νέων μετοχών. Από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, μας έγινε γνωστό ότι η απόφαση για την έγκριση της πιστοποίησης θα ληφθεί αφού προηγουμένως εγκριθεί η πιστοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗΣ ΑΒΕΕ. Συνεπώς, σύμφωνα με τα ανωτέρω και την από 10/02/2005 επιστολή του Χ.Α. προς την εταιρία μας, σε εκτέλεση της οποίας διενεργείται η παρούσα ανακοίνωση, η εξέταση εισαγωγής των νέων μετοχών αναμένεται να λάβει χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα εντός του οποίου βάσιμα πιθανολογείται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ανωτέρω. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το νόμο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα