Ντέισελμπλουμ: Δεν υπάρχει ατμόσφαιρα κρίσης

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 12:27
UPD:12:29
REUTERS/VINCENT KESSLER

«Εάν δεν έρθουμε σε συμφωνία, τότε θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε, παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Καθησυχαστικός για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, διαβεβαιώνοντας πως «δεν υπάρχει ατμόσφαιρα κρίσης».

«Οι πρώτες μεγάλες πληρωμές ομολόγων είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι, επομένως δεν αισθάνομαι πως έχουμε κάποια συγκεκριμένη προθεσμία» πρόσθεσε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Εάν δεν έρθουμε σε συμφωνία, τότε θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε, παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ερωτηθείς για τις απογευματινές επαφές στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως «θα συζητήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα, αλλά και τον προϋπολογισμό».

«Θα υπάρξουν πολλές προτάσεις και θα δούμε αν θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μία αμοιβαία συμφωνία» επεσήμανε επίσης.

Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% και θα συζητήσουμε τι παραπάνω χρειάζεται για να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο.

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το κενό είναι πολύ μεγάλο και θέλουν ένα μεγάλο πακέτο. Κάποιοι άλλοι αντιτείνουν ότι δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα