Millennium & Copthorne: Υπερτριπλάσια κέρδη από την πώληση του N.Y. Plaza

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2005 09:55

ΥΠΕΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, μετά την πώληση του ήμισυ του ξενοδοχείου New York Plaza, σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες κρατήσεις δωματίων στα άλλα της ξενοδοχεία, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η Millennium & Copthorne Hotels Plc, η βρετανική ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Biltmore, στο Λος Αντζελες.

Τα καθαρά της κέρδη, αναρριχήθηκαν στα 47,8 εκατ. λίρες Αγγλίας (90,6 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 14,5 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα έσοδα, ανά διαθέσιμο δωμάτιο, δείκτης της κερδοφορίας των ξενοδοχειακών μονάδων, σημείωσαν αύξηση 11%.

Η Millennium, πούλησε το 50% του ξενοδοχείου New York Plaza το δεύτερο εξάμηνο, προκειμένου να αντιστρέψει την πτώση της ζήτησης των διεθνών ταξιδίων το 2003, όταν η επιδημία του συνδρόμου της άτυπης πνευμονίας στην Ασία, άφησε άδεια τα ξενοδοχεία της Millennium και ο πόλεμος στο Ιράκ, έκανε απαγορευτικά τα ταξίδια για τους Αμερικανούς.

Ο παγκόσμιος τουρισμός αυξήθηκε το 2004, με τον ταχύτερο ρυθμό σε 20 χρόνια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, τον Ιανουάριο. Ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέφθηκε άλλες χώρες, αναρριχήθηκε κατά 10% πέρυσι και οι τουριστικές επισκέψεις, κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθούν σε ποσοστό 5% φέτος, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Οι μετοχές της Millennium, σημείωσαν άνοδο 3,25 πένες, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στις 388,25 πένες η μία, την περασμένη Παρασκευή στο Λονδίνο. Οι μετοχές της, σημείωσαν άνοδο 37% το τελευταίο δωδεκάμηνο και περισσότερο της αύξησης 25%, των μετοχών των 28 εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE All-Share Leisure & Hotels Index. Η Credit Suisse First Boston, στο Λονδίνο, κατατάσσει τις μετοχές της εταιρείας στο «outperform».

Από την πώληση του μεριδίου της, στο ξενοδοχείο New York Plaza, ηλικίας 97 ετών, επί της Fifth Avenue στη Ν. Υόρκη, τα προ φόρων κέρδη της Millennium ήταν 52 εκατ. λίρες.

Σημειώνεται, ότι, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας το 2004, προήλθαν κατά 34% από την Ασία, 35% από την Ευρώπη, 13% από τις ΗΠΑ και 18% από την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα