Toshiba: Αύξηση περίπου 22 δισ. γιέν των δαπανών

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2005 09:07

ΣΤΗΝ αύξηση των δαπανών της, κατά 22 δισ. γιέν (210 εκατ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της σε οθόνες, που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης αυτοκινήτων, θα προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής chip της Ιαπωνίας, Toshiba Corp. «Η επένδυση, θα αυξήσει το σχέδιο δαπανών μας το τρέχον έτος», ανέφερε ο Midori Suzuki, εκπρόσωπος της εταιρείας στο Τόκυο.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από το venture με την Matsushita Electric Industrial Co., με αποτέλεσμα οι συνολικές δαπάνες της Toshiba να ανέλθουν σε περίπου 376 δισ. γιέν, τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, υψηλότερα από την αρχική πρόβλεψη για δαπάνες ύψους 330 δισ. γιέν. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει, ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις σε flash memory chips, κατά 24 δισ. γιέν.

Η Toshiba, αυξάνει τις δαπάνες της, σε μια περίοδο, που η μείωση των τιμών συσκευών και εξαρτημάτων, οδήγησε τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών, να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη που θα εμφανίσουν. Χθες, η Toshiba Matsushita Display Technology Co., είπε, ότι θα δαπανήσει περίπου 50 δισ. γιέν, προκειμένου να κατασκευάσει εργοστάσιο στην επαρχία Ishikawa της Ιαπωνίας, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της.

Η Toshiba, η οποία έχει στην κυριότητά της το 60% του venture, θα διαθέσει περίπου 30 δισ. γιέν από τα 50 δισ. γιέν, που απαιτεί η επένδυση για το εργόστασιο. Περίπου 3/4 ή 22 δισ. γιέν του ποσού αυτού, θα δαπανηθούν την τρέχουσα χρήση και τα υπόλοιπα το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της Toshiba, σημειώνουν άνοδο εδώ και δύο χρόνια. Σήμερα, υποχωρούσαν δύο γιέν, φθάνοντας στα 444 γιέν η μία, στις 2:25' μ.μ., στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα