JP Morgan: Στο 40% οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 12:56
UPD:13:04
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι παρά την εκλογική «περιπέτεια», Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας, αποτρέποντας την αναβίωση των ανησυχιών για τον Grexit.

Αυξημένο κίνδυνο πρόωρων εκλογών εντός του 2017 «βλέπει» η JP Morgan, επικαλούμενη το υψηλό πολιτικό κόστος μίας ενδεχόμενης συμφωνίας για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι παρά την εκλογική «περιπέτεια», Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας, αποτρέποντας την αναβίωση των ανησυχιών για το Grexit.

«Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας, η οποία αναμένεται να προκύψει από τις ενδεχόμενες εκλογές, θα είναι πιο αποτελεσματική και θα διαμορφώσει τις συνθήκες για μία πιο παραγωγική σχέση με τους δανειστές» αναγράφει, ενδεικτικά.

Το βασικό σενάριο της JP Morgan για την Ελλάδα βέβαια, προβλέπει τη γεφύρωση των διαφωνιών ΣΥΡΙΖΑ - θεσμών, την αποφυγή των πρόωρων εκλογών και την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης εντός ενός εύλογου διαστήματος.

Ενδεικτικά, η αμερικανική τράπεζα δίνει 60% πιθανότητες στο ενδεχόμενο συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ - δανειστών και 40% πιθανότητες στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών - ανεξαρτήτου κυβέρνησης και εκλογών - ανέρχεται στο 90%.

Όσον αφορά τη διαμάχη Ε.Ε. - ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, η JP Morgan σημειώνει πως η πλέον προφανής έκβαση συνίσταται στην παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα βοήθειας, δίχως ωστόσο, χρηματοδοτικό ρόλο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα