RWE ΑG: Υψηλότερα κέρδη φέτος μετά την αύξηση των τιμών

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2005 10:31

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη, προβλέπει να εμφανίσει το 2005, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης, RWE AG, μετά τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, του χαμηλότερου κόστους και την αύξηση των πωλήσεων σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Τα καθαρά της κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο του 10% φέτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, που διένειμε η εταιρεία στους δημοσιογράφους. Το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 9,8%, φθάνοντας τα 526 εκατ. ευρώ (697 εκατ. δολ. ΗΠΑ), υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν, ότι, αυτά θα ανέλθουν σε 518 εκατ. ευρώ.

«Η RWE, πέτυχε όλους τους μεγάλους στόχους, που είχε θέσει και σε μερικές περιπτώσεις, τους υπερέβη», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία επισημαίνεται, ότι, οι εργασίες του κλάδου της ενεργείας, στην Ηπειρωτική Ευρώπη και της ύδρευσης, είναι πιθανόν να οδηγήσουν φέτος την ανάπτυξη».

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Harry Roels, 56 ετών, αύξησε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, για τους Γερμανούς καταναλωτές, σε ποσοστό 3% πέρυσι και επιδιώκει να μειώσει το ετήσιο κόστος της εταιρείας κατά 3,3 δισ. ευρώ. Η RWE, μαζί με την E.ON AG, τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Γερμανίας, περιμένουν επίσης ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη στην Κεντρική Ευρώπη, η οποία θα αυξήσει τη ζήτηση για ενέργεια.

Οι μετοχές της RWE, σημείωσαν πέρυσι άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 41%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ. Οι μετοχές των 17 εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Electric Index, σημείωσαν κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 21% και της E.ON AG, αύξηση, 30%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες, ο Roels, ο οποίος κατέβαλε για τη χρήση του 2003 μερίσματα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, είπε, ότι σχεδιάζει να καταβάλλει το υψηλότερο μέρισμα στην ιστορία των 10 ετών της RWE και υποσχέθηκε ότι θα το αυξήσει ακόμη περισσότερο. Για τη χρήση του 2004 θα αυξήσει το μέρισμα κατά 20%, στο 1,50 ευρώ ανά μετοχή και για το 2005 και το 2006, σχεδιάζει να το αυξήσει σε ποσοστό της τάξης του 15%. Στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 2,14 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα