Rentokil: 43% η μείωση των καθαρών κερδών το β' εξάμηνο

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2005 10:43

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 43%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ελέγχου ζιζανίων, στον κόσμο, Rentokil Initial Plc, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού, επέδρασε στις τιμές.

Τα καθαρά κέρδη της Rentokil, που εδρεύει στη Ν. Αγγλία, υποχώρησαν στα 82,9 εκατ. λίρες Αγγλίας (158 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 4,61 πένες ανά μετοχή, από 145,2 εκατ. λίρες ή 7,97 πένες ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Η Rentokil, διόρισε στη θέση του Chief Executive Officer (CEO), στις 7 Φεβρουαρίου, τον Doug Flynn, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην κερδοφορία της, τα τελευταία πέντε χρόνια. Η εταιρεία πιέζεται από τον ανταγωνισμό, που ασκούν σε αυτήν, άλλες εταιρείες, όπως η Mitie Group Plc, μειώνοντας τις τιμές που χρεώνει στα εταιρικά συμβόλαια.

«Το διοικητικό συμβούλιο, προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση στα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2005», επισημαίνεται στην ανακοίνωσή.

Οι μετοχές της Rentokil, έχασαν 1/4 της αξίας τους, το τελευταίο δωδεκάμηνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να περιοριστεί στα 2,80 δισ. λίρες. Το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα έσοδα μειώθηκαν 2%, φθάνοντας στο 1,24 δισ. λίρες. Τα στοιχεία του δευτέρου εξαμήνου, υπολογίστηκαν από την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου εξαμήνου, από το σύνολο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα