Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co., καθώς αναμένεται, ότι σημερινή κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ, θα δείξει, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αναπτύχθηκε το τέταρτο τρίμηνο.

«Η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται δυνατή και όσο η ανάπτυξη θα συντηρείται, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών θα είναι ελκυστικές», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,8 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Asahi Life Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 942 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 101,78 μονάδες, στις 11:58' π.μ., ώρα Τόκυο. Οδεύει να κλείσει με κέρδη για πέμπτη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη χρονική περίοδο μέσα σε τρεις μήνες. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, κέρδιζε 1%, φθάνοντας στις 11.648,42 μονάδες, στο μέσον της συνεδρίασης και ο Τopix σημείωνε άνοδο 0,7%.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με το πετρέλαιο, όπως της Inpex Corp. και της PetroChina Co., κινήθηκαν ανοδικά, μετά τη χθεσινή άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου, πάνω από τα 52 δολάρια το βαρέλι.

Στην Αυστραλία, οι μετοχές της BHP Billiton και της Rio Tinto Group, σημείωναν κέρδη, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής των μετοχών τους στο Λονδίνο, από την UBS AG.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωνε άνοδο 1,1%, τη στιγμή που ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν, είχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, με κέρδη 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα