Caltex Australia: Στα ύψη τα καθαρά της κέρδη το β' εξάμηνο

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 08:28

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 52%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, τα λειτουργικά κέρδη της Caltex Australia Ltd., η οποία ανήκει κατά το ήμισυ στην ChevronTexaco Corp., καθώς η οικονομική ανάπτυξη οδήγησε ανοδικά τη ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα και άλλων προϊόντων φυσικής παραγωγής, με αποτέλεσμα την άνοδο των πωλήσεων καυσίμων και των τιμών.

Τα καθαρά κέρδη – εκτός των εκτάκτων και της επίδρασης των τιμών του πετρελαίου στα αποθέματα – αυξήθηκαν στα 172,2 εκατ. δολ. Αυστραλίας (132 εκατ. δολ. ΗΠΑ), το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 113,6 εκατ. δολ. Αυστραλίας, πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου, υπολογίστηκαν από την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου, από τα αποτελέσματα στο σύνολο της χρήσης, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στο Σύδνεϋ.

Στο σύνολο της χρήσης, τα λειτουργικά κέρδη της Caltex, αυξήθηκαν για τρίτο έτος, σε ποσοστό της τάξης του 77%, καθώς οι πωλήσεις βενζίνης και ντήζελ κινήθηκαν ανοδικά, αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης μετά τις εξαγωγές των πρώτων υλών σε επίπεδα ρεκόρ, όπως του σιδηρομεταλλεύματος και του άνθρακα. Οι εταιρείες εξόρυξης της χώρας, είχαν ελάχιστη δυναμικότητα, για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και αύξησαν τις τιμές τους.

Οι μετοχές της Caltex, οι οποίες σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο το τελευταίο δωδεκάμηνο, κέρδιζαν 38 σεντς, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 13,25 δολ. Αυστραλίας η μία. Διαπραγματεύθηκαν στα 13,15 δολ. Αυστραλίας, στις 12:39' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα