Foster's και Affinity: Δανείζονται 2,5 δισ. δολ. για συγχωνεύσεις και εξαγορές

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 09:07

ΣΤΗ ΛΗΨΗ δανείων, ύψους 2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ, προχώρησαν αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν προσφορές εξαγορών, καθώς οι συγχωνεύσεις αυξάνονται σε όλη την Ασία, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ποτών της Αυστραλίας, Foster's Group Ltd. και η εταιρεία επενδύσεων Affinity Equity Partners Ltd. του Χονγκ Κογνκ.

Η Foster's, θα χρησιμοποιήσει το δάνειο των 2,7 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επιθετική προσφορά εξαγοράς από την ανταγωνίστριά της, Southcorp Ltd., σύμφωνα με τραπεζίτες, που γνωρίζουν τη συμφωνία. Η Affinity, δανείζεται 472 δισ. γουόν (470 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από την DBS Group Holdings Ltd. και την Hana Bank, με στόχο την εξαγορά της Himart Co., της εταιρείας διανομής ηλεκτρονικών της Ν. Κορέας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές, αυξήθηκαν μέσα στο 2005, σε 34 δισ. δολ. στην περιφέρεια της Ασίας και του Ειρηνικού – εκτός Ιαπωνίας – από 22 δισ. δολ. που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, με βάση τα στοιχεία του Bloomberg. Στην Αυστραλία, ο όγκος των αυτών των συναλλαγών, αυξήθηκε τέσσερις φορές, στα 13 δισ. δολ. φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα