Ευκλ. Τσακαλώτος: Τα προληπτικά μέτρα υπερβαίνουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 21:48
UPD:27/01/2017 00:59
ΕΡΤ

Δείτε τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Υπάρχει μία εκκρεμότητα, με το ΔΝΤ, το οποίο θέλει εκ των προτέρων μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις υπερβαίνουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη δημοκρατική κουλτούρα, καθώς και ότι «δεν είναι ορθό να ζητείς από μία χώρα να νομοθετήσει πρωθύστερα».

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλές επιδόσεις, συνεπώς η λήψη μέτρων δεν είναι απαραίτητη.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη «να φτάσουμε σε λύση πολύ γρήγορα», ενώ τόνισε ότι «η ελληνική ανάπτυξη βαίνει πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν πολλοί».

«Η Ελλάδα δεν απασχόλησε μεγάλο τμήμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup. Είχαμε κάποιες συναντήσεις νωρίτερα και στο πλαίσιο του Eurogroup, αλλά και των συναντήσεων αυτών, βρέθηκε σε μεγάλο βαθμό κοινός τόπος», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

Είπε πως «όλοι συμφώνησαν ότι η δημοσιονομική υπεραπόδοση είναι εντυπωσιακή – σας υπενθυμίζω ότι είχαμε δημοσιονομικό στόχο ύψους 0,5% και πιστεύουμε ότι θα διαμορφωθεί στο 2% του ΑΕΠ. Πρόκειται για σημαντική υπεραπόδοση».

«Νομίζω ότι όλοι όσοι πήραν το λόγο, είτε στις συναντήσεις προ του Eurogroup είτε στη συνεδρίαση αυτού, τόνισαν πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας χρόνος και ότι θα πρέπει να καταλήξουμε σύντομα σε λύση», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα