Federated: Προς εξαγορά της May, στη μεγαλύτερη συμφωνία μετά των Kmart

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 10:29

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της May Department Stores Co., για περίπου 10 δισ. δολ. ΗΠΑ, προχωρά η Federated Department Stores Inc., ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Macy's και Bloomingdale's, προκειμένου να καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία καταστημάτων λιανικής πώλησης ενδυμάτων, των ΗΠΑ.

Η συγχώνευση, μπορεί να ανακοινωθεί το συντομότερο σήμερα, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην εμπορική συναλλαγή. Μετά από αυτήν, θα δημιουργηθεί μία εταιρεία με περισσότερα από 1.600 καταστήματα και πωλήσεις ύψους 31,2 δισ. δολ. ΗΠΑ, ενώ θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συμφωνία μετά από την αντίστοιχη της Kmart Holding Corp., που αγόρασε την Sears, Roebuck & Co., αντί του ποσού των 11 δισ. δολ., τον Νοέμβριο.

Η νέα εταιρεία θα μπορεί να μειώσει το κόστος προμηθειών και διαφήμισης, καθώς έντονες είναι οι πιέσεις που ασκούνται από τις εκπτώσεις που κάνουν άλλες εταιρείες, όπως η Wal-Mart Stores Inc. και τα καταστήματα ειδών πολυτελείας, όπως η αλυσίδα Neiman Marcus Group Inc. Η Federated θα καταβάλλει λιγότερα από 36 δολ. για κάθε μία μετοχή της May, και ο επικεφαλής της Federated, Terry Lundgren, θα ηγηθεί, κατά πάσα πιθανότητα της νέας εταιρείας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα, Wall Street Journal.

H Federated μάλλον θα μετατρέψει τα καταστήματα May, τα οποία περιλαμβάνουν την αλυσίδα Lord & Taylor, σε Macy's και θα προσθέσει περισσότερα - κατ' αναλογία - προϊόντα, με στόχο την αύξηση των χαμηλών πωλήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Retail Management Consultants, George Whalin.

Οι μετοχές της Federated, που εδρεύει στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, υποχωρούσαν 22 σεντς, φθάνοντας στα 56,79 δολ. η μία, στις 25 Φεβρουαρίου στο New York Stock Exchange (NYSE). Εχουν υποχωρήσει 0,5% από τις 19 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν το δημοσίευμα στη Wall Street Journal, ότι οι εταιρείες βρίσκονται στο στάδιο των συνομιλιών. Η May, με έδρα το Σαιντ Λούϊς των ΗΠΑ, στην κυριότητα της οποίας βρίσκεται η Hecht's, σημείωσαν άνοδο 1,25 δολ., φθάνοντας τα 35,35 δολ. η μία, ενώ από τις 19 Ιανουαρίου, σημείωσαν συνολικά άνοδο 13%. Ο δείκτης Bloomberg U.S. Retail Index, από τότε, έχει σημειώσει άνοδο 0,1%

Η εκπρόσωπος της May, Sharon Bateman, δεν απάντησε στις κλήσεις για να σχολιάσει το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της Federated, Carol Sanger, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα