Υποχωρεί το ευρώ έναντι δολαρίου και γιέν στην Ασία

Καθώς αναμένεται αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 07:19

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ το ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, έναντι του δολαρίου στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι εκθέσεις σήμερα θα δείξουν αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία, στα υψηλότερα επίπεδα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε 2,8% φέτος, ακθώς εικάζεται, ότι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης, θα υστερήσει της αντίστοιχης των ΗΠΑ, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2005, μετά τη σύσκεψή της στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

«Υπάρχει κίνδυνος πτώσης του ευρώ», ανέφερε ο Robert Rennie, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στο Σύδνεϋ, με την Westpac Banking Corp., συμπληρώνοντας: «Εχουμε καλή σταθερή ανάπτυξη στις ΗΠΑ και δεν έχουμε στην Ευρώπη». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ευρώ τις δύο επόμενες εβδομάδες, ενδέχεται να υποχωρήσει στο 1,28, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Εναντι του δολαρίου, το ευρώ υποχώρησε στο 1,3196 δολ. στη 1:46' μ.μ., ώρα Τόκυο, από 1,3227 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα 138,38 έναντι του γιέν, μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις στην Ιαπωνία, οι οποίες έδειξαν αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και διατήρηση του δείκτη ανεργίας, στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών. Εναντι του δολαρίου, το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 104,52 από 104,62 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα