Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 10:22

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών και των καπνοβιομηχανιών επωφελούμενες από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρείες Sanofi – Aventis και British American Tobacco.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι κλάδοι τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 4.969,8 μονάδες σχεδόν αμετάβλητος, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.028,49 μονάδες (0,03%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.341,89 μονάδες (-0,2%).

Η τιμή του αμερικανικού αργού για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου έχει διαμορφωθεί στα 51,64 δολάρια το βαρέλι μειωμένη ελαφρώς κατά 0,21% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Ο τίτλος της British American Tobacco σημειώνει άνοδο κατά 1,1%. Ανάλογα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Aventis.

Στον αντίποδα, απώλειες της τάξεως του 0,5% καταγράφει η μετοχή της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics. Οι τίτλοι των εταιρειών France Telecom και Total υποχωρούν κατά 0,48% και 0,45% αντιστοίχως.

Τέλος, σημαντική πτώση κατά 5,6% σημειώνει η μετοχή της Boots. Η υπ΄ αριθμόν ένα εταιρεία παραγωγής και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων στη Βρετανία προέβη στην εκτίμηση ότι στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης τα κέρδη της ενδέχεται να εμφανίσουν πτώση έως και 12% λόγω της επιβράδυνσης που παρουσιάζουν οι πωλήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα