Βoots: Μείωση 12% των κερδών από την πώληση φαρμάκων

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2005 10:44

ΜΕΙΩΣΗ των κερδών της αλυσίδας «The Chemists», σε ποσοστό 12%, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να εμφανίσει στο σύνολο της χρήσης, η μεγαλύτερη αλυσίδα πώλησης φαρμάκων της Βρετανίας, Boots Group Plc, μετά την μείωση των πωλήσεων και την αύξηση του κόστους.

Τα λειτουργικά κέρδη του μεγαλύτερου τμήματος της εταιρείας, θα κυμανθούν από 465 εκατ. λίρες Αγγλίας (893 εκατ. δολ. ΗΠΑ) έως 475 εκατ. λίρες, τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της εταιρείας, Donal McCabe. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι αυτά θα κυμανθούν από 490 έως 500 εκατ. λίρες.

«Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της μείωσης των καταναλωτικών δαπανών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία. «Οι καταναλωτικές δαπάνες περιορίστηκαν περισσότερο από τον Ιανουάριο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τη μείωση των πωλήσεων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Boots ενδέχεται να υποχωρήσουν κατά 5,8%, σύμφωνα με την εταιρεία στοιχημάτων, Cantor Index.

Oι καταναλωτές στη Βρετανία μειώνουν τις δαπάνες τους, μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, πέντε φορές φέτος. Ο επικεφαλής της Boots, Richard Baker μειώνει τις τιμές πώλησης και προσθέτει στη γκάμα των προϊόντων που εμπορεύεται ειδικά προϊόντα, καθώς τα σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένων των Tesco και των Asda της Wal-Mart Stores Inc., χρεώνουν λιγότερο για προϊόντα, όπως τα σαμπουάν και οι κρέμες περιποίησης δέρματος.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων The Chemist της Boots, τα οποία άνοιξαν πέρυσι, αυξήθηκαν 2,6% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, χαμηλότερα της αύξησης του 3,8% που σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τον Ιανουάριο.

Πέρυσι, τα λειτουργικά κέρδη του εν λόγω τμήματος της Boots, ανήλθαν σε 531,1 εκατ. λίρες, αποτελώντας το 96% των συνολικών κερδών του ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα