Deloitte: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... η ομάδα με τα περισσότερα έσοδα

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 12:08
UPD:12:10
REUTERS/Darren Staples

Ο βρετανικός σύλλογος βρέθηκε στην πρώτη θέση, διακόπτοντας το σερί 11 ετών της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς εμφάνισε έσοδα 689 εκατ. ευρώ.

Αύξηση κατά 12% στα 7,4 δισ. ευρώ εμφάνισαν την περίοδο 2015 - 2016 τα έσοδα των 20 κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων στον κόσμο, σύμφωνα με την 20η έκδοση «Football Money League» της Deloitte.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες ξεπέρασαν το «φράγμα» των 600 εκατ. εσόδων.

Ο βρετανικός σύλλογος βρέθηκε στην πρώτη θέση, διακόπτοντας το σερί 11 ετών της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς εμφάνισε έσοδα 689 εκατ. ευρώ, ως απόρροια της επιστροφής της ομάδας στο Uefa Champions League, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των διαφημίσεων.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε να περιμένει 11 χρόνια να επανακτήσει τη θέση της ως η πρώτη ομάδα στον κόσμο με κριτήριο τα έσοδα και ουσιαστικά τα έσοδά της από τις διαφημίσεις συντέλεσαν στο κατόρθωμα αυτό. Τα τελευταία χρόνια, η ικανότητα της ομάδας να διασφαλίσει μεγαλύτερες σε αξία εμπορικές συναλλαγές σε σχέση με τις αντίπαλες ομάδες, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην επανάκτηση της 1ης θέσης της ομάδας στην κατάταξη της Money League» σχολίασε ο Νταν Τζόουνς, αθλητικός εταίρος της Deloitte.

Να σημειωθεί ότι στις 20 κορυφαίες ομάδες συγκαταλέγονται οκτώ σύλλογοι από τη βρετανική Premier League και ειδικότερα, η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ, η Μάνστεστερ Σίτι, η Γουέστ Χαμ και η Λέστερ.

Αξιοσημείωτες είναι και οι επιδόσεις της Μπάγερν Μονάχου, η οποία κατατάσσεται στην 4η θέση αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση.

Η Ιταλία συμμετέχει με τέσσερις ομάδες στους 20 κορυφαίους της κατάταξης, καθώς η Γιουβέντους βρίσκεται στην 10η θέση, η Ρόμα στη 15η, η Μίλαν στη 16η και η Ίντερ στη 19η.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα