Ο «Ίμπρα» έσωσε το αήττητο της Γιουνάιτεντ

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 20:24
UPD:20:24
REUTERS/Jason Cairnduff

Ευτυχώς για τους «μπέμπηδες», το έτερο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του περασμένου καλοκαιριού, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, έσωσε την... παρτίδα για την ομάδα του, στο συναρπαστικό 1-1 του «Ολντ Τράφορντ».

A- A A+

Οταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδινε στη Γιουβέντους πάνω από 100 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να πάρει τον Πολ Πογκμπά, μάλλον δεν περίμενε να δει το Γάλλο να γίνεται ο μοιραίος παίκτης σε ένα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

Ευτυχώς για τους «μπέμπηδες», το έτερο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του περασμένου καλοκαιριού, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, έσωσε την... παρτίδα για την ομάδα του, στο συναρπαστικό 1-1 του «Ολντ Τράφορντ».

Ο Πογκμπά έχασε ένα... άχαστο τετ-α-τετ στο πρώτο ημίχρονο, ο Μινιολέ έσωσε τη Λίβερπουλ σε δυο-τρεις περιπτώσεις και, σχεδόν από το πουθενά, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 27΄ με πέναλτι του Μίλνερ, μετά από τραγική «γκάφα» του Πογκμπά, που έκανε ένα εντελώς αχρείαστο χέρι σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Γάλλος θα έπρεπε να αποβληθεί για ένα... κεφαλοκλείδωμα στον Χέντερσον, το οποίο όμως δεν είδε ο διαιτητής.

Ο Μινιολέ έκανε την απόκρουση της βραδιάς σε φάουλ-βολίδα του Ιμπραϊμοβιτς από το ημικύκλιο της περιοχής και στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις της.

Τελικά, στο 84΄ και σε μία φάση διαρκείας, ο Φελαϊνί έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά στη συνέχεια ο Ζλάταν με νέα κεφαλιά ισοφάρισε και κράτησε το αήττητο της Γιουνάιτεντ, που έφτασε τα 16 παιχνίδια.

Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, μάλλον δεν βολεύει κανέναν, αφού η Λίβερπουλ έμεινε επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι και απέκτησε... συγκάτοικο στη δεύτερη θέση την Τότεναμ, ενώ η Γιουνάιτεντ έχασε την ευκαιρία να πιάσει τη συμπολίτισσά της Σίτι και παραμένει έκτη, ενώ είδε το νικηφόρο σερί εννέα αγώνων να διακόπτεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις