Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 07:56

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινήθηκε το δολάριο των ΗΠΑ έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι πρόεδρος της Federal Reserve, Alan Greenspan, θα είναι καθησυχαστικός, αναφορικά με το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, στην ομιλία του σήμερα, πριν από το Κογκρέσο.

Ο Greenspan βοήθησε το δολάριο να ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών έναντι του ευρώ στις 4 Φεβουαρίου, όταν είπε, ότι, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ, ενδέχεται να μειωθεί. Χθες, δύο αξιωματούχοι της Fed, σηματοδότησαν την συνέχιση της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού της Κεντρικής Τράπεζας. Το δολάριο βρίσκεται 3,1% υψηλότερα έναντι του ευρώ και 1,9% έναντι του γιέν φέτος, καθώς η Fed κατά τις έξι τελευταίες συνεδριάσεις της, αύξησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

«Ο επικεφαλής της Fed, θα μιλήσει για την αναδιάθρωση στη χρήση και αυτό είναι θετικό για το δολάριο», ανέφερε ο Craig Ferguson, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στη Μελβούρνη, με την Australia and New Zealand Banking Corp., συμπληρώνοντας: «Οι αξιωματούχοι της Fed επικαλούνται τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης και χρειάζεται να προετοιμαστούν για να αυξήσουν ταχύτερα τα επιτόκια».

Εναντι του ευρώ, το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,3154 στις 10:51' π.μ., ώρα Τόκυο, από 1,3188, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 104,60 από 104,39 γιέν.

Το δολάριο ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, πάνω από το 1,3150, όπου έχουν μπει εντολές για πώληση του ευρώ, συμπλήρωσε ο Ferguson, τονίζοντας, ότι, εάν το δολάριο ξεπεράσει το 1,3150, μπορεί να το δούμε γρήγορα στο 1,2950.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα