BMW: Υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

Στην παραγωγή νέων μοντέλων βασίζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 08:24

ΑΥΞΗΣΕ την διαφορά της, από την Volkswagen AG τον Φεβρουάριο και κατέστη η καλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία από πλευράς πωλήσεων στην Αμερική, η Bayerische Motoren Werke AG (BMW), η οποία λανσάρισε τρία νέα μοντέλα πέρυσι στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της BMW Group στις ΗΠΑ, στις οποίες περιλαμβάνονται τα μοντέλα Mini και Rolls Royce, αυξήθηκαν 9,8% τον Φεβρουάριο, φθάνοντας στα 21.516 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Autodata Corp. Οι συνδυασμένες πωλήσεις των Audi, των Volkswagen και των Bentley της Volkswagen, μειώθηκαν σε ποσοστό 4,9%, φθάνοντας στα 18.990 οχήματα. Το σήμα της BMW ξεπέρασε πέρυσι το αντίστοιχο της Volkswagen και κατέστη πρώτο των ευρωπαϊκών, για δεύτερη μόλις, φορά, σε σύνολο 55 ετών.

Οι πωλήσεις των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,6% τον Φεβρουάριο, φθάνοντας στα 75.044 οχήματα και το μερίδιο αγοράς τους διατηρήθηκε στο περίπου 6%, σύμφωνα με την Autodata, που εδρεύει στο Woodcliff Lake, του New Jersey. Συνολικά, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,9%, φθάνοντας στο 1,25 εκατ. οχήματα.

«Τα νέα μοντέλα συνεχίζουν να οδηγούν την αγορά», ανέφερε ο Art Spinella, πρόεδρος της CNW Marketing Research στο Bandon, του Oregon των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Βλέπουμε, ότι, ακόμα και τα πιο δημοφιλή φορτηγά είναι στο περιθώριο ή δεν πουλάνε τόσο όσο το Ford Explorer. Για το μόνο που ενδιαφέρονται οι καταναλωτές είναι τα νέα μοντέλα».

Η BMW, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει τα μοντέλα Mercedes της DaimlerChrysler AG, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, θα προσθέσει δύο νέες γραμμές οχημάτων μέχρι το 2008, σύμφωνα με χθεσινή ομιλία του επικεφαλής της, Helmut Panke, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το ένα από τα μοντέλα, που δεν έγινε γνωστό, θα κατασκευαστεί στο Spartanburg της South Carolina των ΗΠΑ, όπου η BMW κατασκευάζει το διθέσιο Z4 και τα X5 SUV, είπε ο Panke.

Με τις σειρές 1, 6, το X3 και τη Z4, η BMW, παρουσίασε τέσσερα νέα μοντέλα στην παγκόσμια αγορά την τελευταία τριετία, ανέφερε ο Panke στην ομιλία του. Τα X3 και η σειρά 6, πήγαν στις ΗΠΑ πέρυσι, όπως και το κάμπριο Mini.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με το σήμα BMW, αυξήθηκαν κατά 8,6% τον Φεβρουάριο και των αυτοκινήτων με το σήμα της Volkswagen, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 13%, φθάνοντας στα 13.457 οχήματα, σύμφωνα με την Autodata. H Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, εκτιμά, ότι, οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να αυξάνονται από τα τέλη του έτους, καθώς θα παρουσιαστούν τα νέα μοντέλα Jetta, Passat και GTI. Οι πωλήσεις των Audi της Volkswagen αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 16%, φθάνοντας στις 5.256 οχήματα.

Η DaimlerChrysler, η πέμπτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο, ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε ποσοστό 5,5%, φθάνοντας στα 199.156 οχήματα. Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Mercedes-Benz, υποχώρησαν 16%, φθάνοντας στα 13.513 οχήματα.

Η Porsche AG, η πιο κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία, από πλευράς περιθωρίου κέρδους, είπε, ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,7%, φθάνοντας στα 2.243 οχήματα, καθώς η ζήτηση του νέου μοντέλου της, Boxter και της Porsche 911, σημείωσαν σημαντική αύξηση. Οι ΗΠΑ, αποτελούν περίπου το 40% των συνολικών πωλήσεων της Porsche.

Οι μετοχές της BMW σημείωσαν χθες στις 5:35' μ.μ., στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα, άνοδο 19 σεντς, φθάνοντας στα 32,49 ευρώ η μία. Της DaimlerChrysler κέρδισαν 5 σεντς, φθάνοντας στα 35,04 ευρώ η μία, της Volkswagen 42 σεντς, στα 37,77 ευρώ η μία και της Porsche άνοδο 77 σεντς, φθάνοντας στα 546,08 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα