Τokyo Steel: Επένδυση για την παραγωγή χάλυβα πλοίων

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 09:17

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 25 δισ. γιέν (239 εκατ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να κατασκευάσει ατσάλι για πλοία, καθώς οι πωλήσεις από τις κύριες κατασκευές της μειώνονται, θα επενδύσει η μεγαλύτερη παραγωγός χάλυβα από παλιοσίδερα της Ιαπωνίας, Tokyo Steel Manufacturing Co., σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Masanari Iketani.

Η αύξηση των εισαγωγών από την Κίνα και οι χαμηλότερες δαπάνες ανακατασκευών στην Ιαπωνία, βλάπτουν τα κέρδη της Tokyo Steel και άλλων εταιρειών, που κάνουν τέτοιες κατασκευές. Οι εισαγωγές χάλυβα για κατασκευές, οι οποίες υπερτριπλασιάστηκαν πέρυσι, αυξήθηκαν πέντε φορές τον Ιανουάριο, φθάνοντας τις 79.819 μετρικούς τόνους, σύμφωνα με την Japan Iron and Steel Federation.

«Οι εισαγωγές από την Κίνα θα συνεχίσουν να αυξάνονται», ανέφερε ο Iketani, 60 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο γραφείο του στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να φτιάξουμε νέα προϊόντα για παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό».

Η αύξηση του ανταγωνισμού, οδήγησε την Tokyo Steel στη μείωση της παραγωγής χάλυβα για την κατασκευή κτιρίων, κατά 1/3 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον Iketani, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον όγκο.

Οι μετοχές της Tokyo Steel σημείωναν άνοδο 15 γιέν, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 1.646 γιέν, σήμερα στη 1:15' μ.μ., στο Χρηματιστήριο Τόκυο. Οι 34 μετοχές των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Topix Iron & Steel index, υποχώρησαν κατά 0,52%, ποσοστό 3,44%, φθάνοντας στις 661,88 μονάδες. Πέρυσι, οι μετοχές της Tokyo Steel σημείωσαν άνοδο 84%, έναντι ανόδου 37% του κλαδικού δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα