Μείωση του μεριδίου του δημοσίου στην οικονομία κατά 1% του ΑΕΠ στην επόμενη 5ετία

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 15:54

Στον απολογισμό της οικονομικής πολιτικής, με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τη ΝΔ, αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Οπως δήλωσε, η οικονομική πολιτική έχει ήδη θετικά αποτελέσματα, η δημοσιονομική προσαρμογή θα εξακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια να είναι ήπια και το 2005 θα πραγματοποιηθούν αρκετές αποκρατικοποιήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο που αποκάλυψε, σύμφωνα με το οποίο θα μειώνεται το μερίδιο του δημοσίου τομέα στην οικονομία κατά 1% του ΑΕΠ στην επόμενη πενταετία.

Πρόσθεσε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, είπε ότι θα πρέπει να λυθούν μετά απο συνεννόηση, και όπου χρειαστεί, η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει με πρωτοβουλίες.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας είπε ότι το 2005 θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη για το Γ' ΚΠΣ, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αναπτυξιακό νόμο, ενώ είπε ότι προχωρούν οι διαγωνισμοί για την εγκατάσταση εξωτερικών συμβούλων στις περιφέρειες για την ταχύτερη απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι το ακριβές ποσοστό του δημοσίου ελλείμματος για το 2004 θα γνωστοποιηθεί από την Eurostat. Αποδέχθηκε ότι υπάρχει μία υπέρβαση του ποσοστού 5,3% που είχε αρχικά υπολογιστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα