Κοντά στα υψηλότερα 10 ημερών το δολάριο έναντι του ευρώ

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 07:48

KΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα 10 ημερών, έναντι του ευρώ, διατηρήθηκε το δολάριο στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι κυβερνητική έκθεση θα δείξει μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών.

Χθες το αμερικανικό νόμισμα, κινήθηκε ανοδικά για τρίτη ημέρα έναντι του ευρώ, καθώς ο διοικητής της Federal Reserve, Alan Greenspan, είπε, ότι η οικονομία αναπτύσσεται με καλό, λογικά, ρυθμό. Το δολάριο, μπορεί να διευρύνει την άνοδό του φέτος, καθώς εικάζεται ότι οι ΗΠΑ, δημιούργησαν περισσότερες θέσεις εργασίας για να τονώσουν την οικονομία, αναγκάζοντας την Fed να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, μετά από έξι αυξήσεις που έκανε από τον Ιούνιο.

«Βλέπουμε περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ», ανέφερε ο Tetsu Aikawa, υπεύθυνος των πωλήσεων συναλλάγματος στο Τόκυο, με την UFJ Bank Ltd., τμήμα της τέταρτης μεγαλύτερης δανείστριας της Ιαπωνίας, συμπληρώνοντας: «Η οικονομία των ΗΠΑ θα βρεθεί σε φόρμα και τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Το δολάριο θα στηριχθεί».

Εναντι του ευρώ, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3130 στη 1:21' μ.μ., ώρα Τόκυο, από 1.3142 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Χθες, ανήλθε στο 1,3088 και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Φεβρουαρίου, έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Εναντι του γιέν, διαπραγματεύθηκε στα 104,94 από 104,74. Σύμφωνα με τον Aikawa, το δολάριο ενδέχεται να αναρριχηθεί σήμερα στο 1,3080 έναντι του ευρώ και στα 105,10 έναντι του γιέν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, 38 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι αιτήσεις των Αμερικανών για ασφάλιση εκτός εργασίας υποχώρησαν στις 310.000 από 312.000. H σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί στις 8.30' π.μ. στην Ουάσινγκτον, τοπική ώρα. Οι αιτήσεις, μειώθηκαν στις 303.000 κατά την εβδομάδα που έληξε στις 12 Φεβρουαρίου, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών.

Το δολάριο φέτος έχει σημειώσει άνοδο 3,2% έναντι του ευρώ και 2,2% έναντι του γιέν, μετά την υποχώρησή του για τρία χρόνια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα