Ν. Κορέα: Στα υψηλότερα επίπεδα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 08:04

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο, σημείωσε σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, τον περασμένο μήνα, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Ν. Κορέα, μετά τις εκθέσεις, οι οποίες έδειξαν, ότι, οι δαπάνες των καταναλωτών ενδέχεται να ανακάμψουν μετά από δύο χρόνια συρρίκνωσης.

Σύμφωνα με την Federation of Korean Industries, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, μετά από έρευνα στις 600 μεγαλύτερες εταιρείες, από πλευράς πωλήσεων, αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών, στο 119,2, από 85,7, που ήταν τον Ιανουάριο. Ο δείκτης πάνω από το 100, καταδεικνύει ότι οι ερωτηθέντες είναι πιο αισιόδοξοι, για τον επόμενο μήνα.

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Ν. Κορέας, Lee Hun Jai, είπε, ότι, η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, μετά τη μείωση των αγορών αυτοκινήτων και άλλων ειδών πολυτελείας την τελευταία τριετία, οι οποίες αύξησαν τα χρέη τους στις πιστωτικές κάρτες. Χθες, η Ssangyong Motor Co., η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, είπε, ότι προβλέπει αύξηση των εσωτερικών πωλήσεων σε ποσοστό 12% φέτος, μετά τη μείωσή τους κατά 25%, το 2004.

Υπάρχουν σημάδια, ότι η εσωτερική ζήτηση θα βελτιωθεί, αναφέρεται στην έκθεση. Η άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, πάνω από τις 100 μονάδες, καταδεικνύει, ότι η οικονομία θα βγει από την μακρά ύφεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα