Danone: Διπλασιάζει στο 9,7% το μερίδιό της στην Bright Dairy

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 09:36

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, από το διπλάσιο μερίδιο στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, Bright Dairy & Food Co., στο 9,7%, μετά την απόκτηση μετοχών από τους μετόχους, αντί 199 εκατ. γιουάν (24 εκατ. δολ. ΗΠΑ), θα αποκτήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού στον κόσμο, Groupe Danone, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας.

Το ασιατικό τμήμα της εταιρείας, Danone Asia Pte, θα καταστεί ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Bright Dairy, όταν ολοκληρωθεί η εμπορική συναλλαγή. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στην Ασία, Robert Schnurr, δεν βρέθηκε για να σχολιάσει το θέμα στη Σιγκαπούρη, καθώς ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι. Aυτήν τη στιγμή, η Danone, με έδρα το Παρίσι, κατέχει το 3,95% της Bright Dairy.

H Danone Asia θα αγοράσει 40 εκατ. μετοχές ή μερίδιο 3,85% από την κρατική εταιρεία της Σιγκαπούρης, Assets Operation Co., αντί του ποσού των 121 εκατ. γιουάν, όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της Bright Dairy, στο Χρηματιστήριο. Επίσης, θα αγοράσει το 2% της εταιρείας από την Dazhong Transportation Group Co, προς 78 εκατ. γιουάν, μειώνοντας το μερίδιο της τελευταίας, στο 1,85%.

Η ζήτηση της Κίνας για γαλακτοκομικά προϊόντα, θα αυξηθεί με ρυθμό 14% ετησίως και για έξι χρόνια, καθώς η αύξηση των προσωπικών εισοδημάτων, τονώνει την κατανάλωση γάλακτος και τυριού, προέβλεψε η Rabobank Groep, τον περασμένο Νοέμβριο. Η Bright Dairy, η οποία ανταγωνίζεται την China Mengniu Diairy Co. και την Beijing Sanyuan Foods Co., εμφάνισε αύξηση των ετήσιων πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 45% μέσα σε μία διετία μέχρι και το 2003.

Σήμερα, η Bright Dairy, ανακοίνωσε, ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν πέρυσι σε ποσοστό 12,6%, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις της στο δίκτυο διανομής. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 318 εκατ. γιουάν ή 0,31 γιουάν ανά μετοχή, από τα αναθεωρημένα ύψους 282,5 εκατ. γιουάν ή 0,43 γιουάν, ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.

Τα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν, μετά την αύξηση του αριθμού των προνομιούχων μετοχών, στο ένα δισ. μετοχές, από 651,2 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις πέρυσι αυξήθηκαν 13,5%, στα 6,8 δισ. γιουάν, από αναθεωρημένες 6 δισ. γιουάν. Η εταιρεία προγραμματίζει να καταβάλλει μέρισμα 0,15 γιουάν για κάθε 10 μετοχές.

Οι μέτοχοι της Bright Dairy, θα ψηφίσουν για την πώληση του μεριδίου της εταιρείας στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Οι μετοχές της υποχωρούσαν περίπου 3%, φθάνοντας στα 6,57 γιουάν η μία, στις 11:29' π.μ., στη Σαγκάη, τοπική ώρα. Φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 3,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα