ΒΡ: Αρχίζει η κατασκευή εργοστασίου υγροποιημένου αερίου στην Ινδονησία

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 09:51

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι διαπραγματεύσεις της BP Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, με την κυβέρνηση της Ινδονησίας, αναφορικά με το επιχειρηματικό σχέδιο της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο Tangguh, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη της κατασκευής του.

Η BP, συμφώνησε να συμμετάσχει στις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν για την αποτυχία υλοποίησης του προγράμματος, μετά από εντολή της κυβέρνησης της Ινδονησίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος πετρελαίου και αερίου της εταιρείας, Iin Arifin Takhyan, χθες στη Τζακάρτα.

Η υπογραφή του συμβολαίου, είχε προγραμματιστεί να γίνει πέρυσι. Το εργοστάσιο, αξίας 5 δισ. δολ. ΗΠΑ, θα προμηθεύει συνολικά 6,7 εκατ. μετρικούς τόνους αερίου ετησίως, στους πελάτες στη Ν. Κορέα, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Το φυσικό αέριο, υγροποιείται, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί με πλοία. Οι σταθμοί εισαγωγής μετατρέπουν το προϊόν στην κανονική του μορφή και στη συνέχεια αυτό μεταφέρεται μέσω αγωγών στις βιομηχανίας, στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και στα νοικοκυριά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα