Deutsche Boerse: Σχέδια για αγορά ιδίων μετοχών

Μετά την απόσυρση της πρότασης εξαγοράς του London Stock Exchange
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 08:35

ΣΤΗΝ αγορά ιδίων μετοχών, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Deutsche Boerse AG, η διαχειρίστρια του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης, μετά την πίεση που δέχθηκε από τους μετόχους της, να εγκαταλείψει το σχέδιο εξαγοράς ύψους 1,3 δισ. λιρών Αγγλίας (2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ), του London Stock Exchange Plc.

«Η εταιρεία, θα δημιουργήσει ένα σχέδιο, με την βοήθεια των μετόχων της, για σημαντική διανομή κεφαλαίων», όπως αναφέρεται σε χθεσινή της ανακοίνωση στη Φραγκφούρτη, επισημαίνοντας: «Αναγνωρίζουμε ότι ένα σημαντικό μερίδιο της μετοχικής μας βάσης, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις αποδόσεις κεφαλαίων, μεσοπρόθεσμα».

Η Deutsche Boerse, απέσυρε την προσφορά της για την αγορά του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου της Ευρώπης, μετά την μεγάλη αντίσταση που προέβαλαν οι μέτοχοι της, συμπεριλαμβανομένης της Fidelity Investments.

Οι εταιρείες κάλυψης του κινδύνου, που προέρχεται από τη μεταβλητότητα των επιτοκίων, των τιμών συναλλάγματος και των τιμών των μετοχών και ομολόγων, (Hedge Funds), TCI Fund Management και Atticus Capital LLC, απείλησαν να ζητήσουν την απομάκρυνση του επικεφαλής της Deutsche Boerse, Werner Seifert, 55 ετών και του επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου, Rolf Breuer, 67 ετών.

«Το συμβούλιο ήξερε ότι μπορούσε να καταψηφιστεί», ανέφερε ο David Slager, διαχειριστής κεφαλαίων της Atticus Capital, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες. Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αγοράσει περισσότερο από 2 δισ. ευρώ (2,65 δολ. ΗΠΑ), σε ίδιες μετοχές, χωρίς να τεντώσει τον ισολογισμό της.

Με την αποχώρηση της Deutsche Boerse, απομένει η προσφορά της Euronext NV, που διαχειρίζεται τα Χρηματιστήρια στο Παρίσι και το Αμστερνταμ για την αγορά του London Stock Exchange. Η Euronext, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για μια εξαγορά, με το LSE, έλαβε χθες σημείωμα από την εκπρόσωπο του Deutsche Boerse, Antoinette Darpy, το οποίο ανέφερε: «Δεν επιθυμούμε να κάνουμε σχόλια στην παρούσα φάση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα