ICAP Group: Πού υπερτερούν οι γυναίκες στελέχη έναντι των ανδρών

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 13:51
UPD:13:52
Shutterstock

Η πλειοψηφία των γυναικών (81%) θεωρεί πως υπερτερεί στον τομέα της κατανόησης, καθώς έχουν «αφθονία συναισθηματικής νοημοσύνης, διαθέτουν αυτογνωσία και βρίσκονται σε αρμονία με τα συναισθήματά τους».

Τα χαρακτηριστικά που υπερτερούν οι γυναίκες ανώτατα στελέχη σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους, αποτυπώνει έρευνα της ICAΡ Group για τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα».

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των γυναικών (81%) θεωρεί πως υπερτερεί στον τομέα της κατανόησης, καθώς έχουν «αφθονία συναισθηματικής νοημοσύνης, διαθέτουν αυτογνωσία και βρίσκονται σε αρμονία με τα συναισθήματά τους».

Παράλληλα, το 73% εκτιμά πως οι γυναίκες κατέχουν υψηλότερες επικοινωνιακές δεξιότητες από τους άνδρες, το 70% πως έχουν μεγαλύτερη διορατικότητα και το 58% πως διαθέτει καλύτερη δημιουργικότητα.  

Αντίθετα, θεωρούν πως υστερούν στην ανάληψη ρίσκων, στη φιλοδοξία, στον ανταγωνισμό και την αυτοπεποίθηση. Οι ίδιες δηλώνουν παράλληλα, πως εργάζονται πάνω από 10 ώρες την ημέρα (50%), ενώ μόλις το 6% δηλώνει πως εργάζεται λιγότερο από οκτώ ώρες.

Για τις γυναίκες η σημαντικότερη εργασιακή ανταμοιβή συνίσταται στην προσωπική ανάπτυξη (σχεδόν 75%), στην καταξίωση και αναγνώριση (58%) αλλά και στη δυνατότητα καινοτομίας (42%). Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το 16% θεωρεί τις οικονομικές απολαβές ως τη σημαντικότερη ανταμοιβή.

Ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, το 54% τονίζει ότι οι οικογενειακές υποχρεώσεις αποτέλεσαν εμπόδιο στην καριέρα τους, ενώ το 46% παραδέχεται ότι έπεσε "θύμα" προκαταλήψεων λόγω φύλου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα