Southcorp: Πρόταση για συγχώνευση με το τμήμα οίνων της Foster's

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 07:22

ΜΑΧΕΤΑΙ, της προσφοράς εξαγοράς ύψους 3,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) της Foster's Group Ltd., η Southcorp Ltd., προτείνοντας τον συνδυασμό των εταιρειών στον τομέα των κρασιών, δίνοντας την ευκαιρία στους μετόχους, να ευνοηθούν από την ανάκαμψη της διεθνούς βιομηχανίας.

Η Foster's, θα ελέγχει το 60% της νέας εταιρείας, η οποία θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιών στον κόσμο, ενώ οι μέτοχοι της Southcorp, που εδρεύει στο Σύδνεϋ, θα έχουν περίπου το 40% της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η Southcorp θα εκδώσει από 650 εκατ. έως 765 εκατ. μετοχές για την Foster's, που εδρεύει στη Μελβούρνη.

Η πρόταση του εκτελεστικού διευθυντή της Southcorp, John Ballard, 58 ετών, θα δημιουργήσει μία εταιρεία, που θα βρίσκεται πίσω από την Constellation Brands Inc., της Ν. Υόρκης, στη διεθνή αγορά κρασιών ύψους 100 δισ. δολ. ΗΠΑ, με σήματα όπως το Penfolds, το Rosemount και το Wolf Blass. Η Αυστραλία, είναι η δεύτερη σε μέγεθος εξαγωγός κρασιών προς τις ΗΠΑ, μετά την Ιταλία, αφού υπερέβη το 2002 την Γαλλία.

«Θα έχουν τα πλεονεκτήματα μιας μεγαλύτερης εταιρείας», ανέφερε ο Rupert Clifton-Bligh, ο οποίος κατέχει περισσότερες από δύο εκατ. μετοχές της Foster's, μεταξύ των 200 εκατ. δολ. ΗΠΑ, που διαχειρίζεται, με την Berren Asset Management Ltd., στο Σύδνεϋ. Η προσφορά, ενδέχεται να αποτελεί ελιγμό της Southcorp, να κάνει τη Foster's να προσθέσει μετοχές στην προσφορά των 4,14 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, συμπλήρωσε ο Clifton-Bligh.

Σήμερα η Southcorp είπε, ότι οι μετοχές της είναι αξίας από 4,57 έως 4,80 δολ. Αυστραλίας η μία. Σχεδιάζει να αγοράσει μία μετοχή και κάθε δέκα δικές της, προς 4,70 δολ. Αυστραλίας η μία, ποσοστό 14% υψηλότερο της προσφοράς της Foster's, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Οι μετοχές της Southcorp, σημείωναν άνοδο 11 σεντς, ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 4,42 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:47' μ.μ., στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Foster's σημείωναν άνοδο 4 σεντς, φθάνοντας στα 5,30 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα