Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει το ΔΝΤ

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 10:10
UPD:10:21

Για διευρυνόμενες ανισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία κάνει λόγο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς τα περισσότερα κράτη αδυνατούν να ακολουθήσουν το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των Financial Times, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η εξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας από την ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας θα ενισχυθεί περαιτέρω, ενώ εκφράζει ανησυχίες για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Προβλέπει παράλληλα περαιτέρω εξασθένηση του δολαρίου και καθυστέρηση στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα πάντα με τη Financial Times Deutschland, ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα διαμορφωθεί φέτος στο 4,3% μειωμένος κατά 0,8% σε σχέση με το 2004.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω στο 3,7% την προηγούμενη εκτίμησή του για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο 2005 και στο επόμενο έτος, ενώ αντιθέτως υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και την Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα