Ericsson: Τέσσερις άδειες 3G στην Κίνα, σύμφωνα με τον Svanberg

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 10:34

ΤΕΣΣΕΡΙΣ άδειες κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται να λάβει φέτος στην Κίνα η Ericsson AB, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Henric Svanberg, διατηρώντας έτσι το μερίδιο αγοράς που διαθέτει στη χώρα.

«Όπως φαίνεται θα πάρουμε τέσσερις άδειες για τις λεγόμενες υπηρεσίες τρίτης γενιάς», είπε χθες σε συνέντευξή του στα κεντρικά γραφεία της μεγαλύτερης εταιρείας δικτύων κινητής τηλεφωνίας, στη Στοκχόλμη, ο Svanberg, συμπληρώνοντας: «Είναι μια καλή ευκαιρία, να υπερασπιστούμε το μερίδιο αγοράς 35%, που έχουμε στην Κίνα».

Η Κίνα θα αποφασίσει πόσες άδειες και πόσα πρότυπα τρίτης γενιάς θα χρησιμοποιήσει. Η Ericsson, μαζί με την φινλανδική Nokia Oyj, ανήκουν στην ομάδα των προτύπων τρίτης γενιάς, ενώ ένας άλλος όμιλος που ηγείται από τη γερμανική Siemens AG και την κρατική Datang Mobile Communications Equipment Ltd., με έδρα το Πεκίνο, προωθεί τη δεύτερη, του είδους, κοινοπραξία. Οι όμιλοι έχουν συμφωνήσει να εναρμονίσουν τα συστήματα τους και να βοηθήσουν την Κίνα να λάβει γρήγορα μια απόφαση.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα, καθώς εδώ θα σημειωθεί το μεγαλύτερο κύμα υπογραφής συμβολαίων και μιλάμε πραγματικά για πολύ μεγάλα συμβόλαια», ανέφερε ο Bertrand Bidaud, αναλυτής της αγοράς του κλάδου των τηλεπικοινωνιών με την Gartner Inc. στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας: «Η κινεζική αγορά είναι πολλή μεγάλη. Σε επίπεδο συνδρομητών, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο».

Τα καθαρά κέρδη της Ericsson το τέταρτο τρίμηνο, ανήλθαν σε 6 δισ. σουηδικές κορώνες (877 εκατ. δολ. ΗΠΑ), τα υψηλότερα που εμφάνισε από το 2000. Η αύξηση της ζήτησης και η μείωση του κόστους λειτουργίας, επέτρεψαν στην εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα