Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 10:38
UPD:10:43

Aspis Bank: «Οι κυοφορούµενες εξελίξεις στο management της Εµπορικής αναµένται να διατηρήσουν τις τραπεζικές µετοχές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θεωρούµε λοιπόν πιθανή µια ανοδική αντίδραση µε κύριο µοχλό τις τραπεζικές µετοχές».

Praxis Securities: «Η κόπωση που εμφανίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα, κυρίως λόγω της έλλειψης σημαντικής ειδησεογραφίας από το εγχώριο μικροοικονομικό και μακροοικονομικό περιβάλλον».

Fortius Finance: «Η ψαλίδα της χαµηλής και της υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζει να ανοίγει, απόρροια της αδυναµίας προσέλκυσης ρευστότητας της πρώτης, λόγω της επιφυλακτικότητας του επενδυτικού κοινού. Ακόµα και σε περιπτώσεις όπου οι αποτιµήσεις των εταιρειών είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, οι µερισµατικές αποδόσεις υψηλές και τα αποτελέσµατα είναι θετικά, η διάρκεια της ζήτησης είναι περιορισµένη οδηγώντας στη συνέχεια σε ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση των όποιων κερδών, παρά στη διακράτηση θέσεων.

»Αντίθετη εικόνα παρουσιάζουν οι µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου ακόµα και σε περιπτώσεις αρνητικών αποτελεσµάτων η ζήτηση παραµένει σε υψηλά επίπεδα, µε τη συµµετοχή των ξένων θεσµικών κεφαλαίων να προσθέτει όχι µόνο κύρος και αξία στους τίτλους που απαρτίζουν το FTSE/ASE-20, αλλά κυρίως το απαραίτητο βάθος ή καλύτερα την εµπορευσιµότητα που πρέπει να υπάρχει. Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι ο Γ∆ αρχικά θα κινηθεί σε χαµηλότερα επίπεδα, µε την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησης ή µη της προσφοράς στις δεικτοβαρείς µετοχές και ιδίως στους τραπεζικού τίτλους αλλά και από τη ζήτηση για τη µετοχή του ΟΤΕ».

Artion: «Το Χ.Α. βρίσκεται σε φάση διόρθωσης προς το παρόν συγκεντρώνοντας δυνάμεις για πιθανή κίνηση σε ανώτερα επίπεδα. Η ψυχολογία των επενδυτών έχει γυρίσει σε αρνητική, όπως φαίνεται και από το βάθος της αγοράς (70 ανοδικές έναντι 222 πτωτικών μετοχών). Οι ανοδικές διεθνείς αγορές θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία στο Χ.Α. να αντιδράσει θετικά σήμερα, το πιθανότερο όμως είναι να συνεχιστεί η παρούσα διόρθωση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα