Στις 20/3 η νέα σύνοδος για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας

Ακαρπη η χθεσινή ολονύκτια συνεδρίαση
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 11:23

ΣΤΙΣ 20 Μαρτίου θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώζώνης, οι οποίοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Ζουνκέρ, δήλωσε ότι συγκάλεσε τη νέα υπουργική σύνοδο το μεσημέρι της 20ής Μαρτίου, πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ (στις 22 και 23 Μαρτίου) οι οποίοι θα κληθούν να επικυρώσουν την όποια συμφωνία.

Ο Ζουνκέρ εκτίμησε ωστόσο ότι στις συνομιλίες, που διήρκεσαν εννιάμισι ώρες, επιτεύχθηκε πρόοδος. «Οδεύουμε προς μια συμφωνία», είπε.

Την αισιοδοξία τους για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών της 20ής Μαρτίου εξέφρασαν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Χανς Αιχελ και Τιερί Μπρετόν.

Ωστόσο, ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την οικονομία, Χοακίν Αλμούνια, δήλωσε «μη ικανοποιημένος» από τις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σήμερα το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης συναντώνται στις Βρυξέλλες με τους ομολόγους τους των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα