Μ. Εβερτ : 35 τρισ. δρχ. έχασαν στο ΧΑΑ οι επενδυτές

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2001 13:55

Συνολικά 35 τρισ. δρχ. έχασαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο 1,3 εκατ. πολίτες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ, συμπληρώνοντας ότι χάθηκε η αξιοπιστία του, κάτι που διαπιστώνεται και από τον χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Η εξέλιξη αυτή, συμπλήρωσε, θα οδηγήσει σε ύφεση την ελληνική οικονομία και θα επηρεάσει δυσμενώς τα πραγματικά της μεγέθη, την κατανάλωση, τις επενδύσεις, τις αποταμιεύσεις, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και συνεπώς την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Σημίτης, επεσήμανε ο κ. Εβερτ, αντί να διαπιστώνει την πτώση και να δηλώνει δήθεν ότι λυπάται αυτούς που «κάηκαν», συμπεριφερόμενος ως Πόντιος Πιλάτος, οφείλει να λάβει τα αναγκαία φορολογικά και νομισματικά μέτρα που έγκαιρα και επανειλημμένα έχω προτείνει και να απομακρύνει από τις θέσεις τους αμέσως, αυτούς που συνέβαλαν στην πρόκληση του κακού ψυχολογικού κλίματος.

Ο πρώτος βέβαια υπεύθυνος, κατέληξε, είναι ο ίδιος ο κ. Σημίτης και όσοι κυβερνητικοί παράγοντες παρακινούσαν προεκλογικά τους πολίτες να εισέλθουν στο ΧΑΑ, διότι ο δείκτης θα έφθανε δήθες τις 7.000 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα