Vivendi: Κέρδη το δ' τρίμηνο μετά την πώληση μεριδίου στην Veolia

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 10:58

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ, από το αναμενόμενο κέρδη, καθώς πούλησε μερίδιο στην Veolia Environnement SA, αντί 1,5 δισ. ευρώ (2 δισ. δολ. ΗΠΑ), εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η Vivendi Universal SA, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,84 δισ. ευρώ, έναντι ζημίας 642 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, τα κέρδη της εταιρείας προβλεπόταν να φθάσουν στο 1,46 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Jean-Rene Fourtou, πούλησε περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερης των 25 δισ. δολ., από στούντιο παραγωγής ταινιών, μέχρι εταιρείες ύδρευσης, διατηρώντας τα τμήματα μουσικής, βιντεοπαιχνιδιών, συνδρομητικής τηλεόρασης και υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών. Μείωσε το καθαρό χρέος της εταιρείας στα 3,14 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2004, από 19 δισ. ευρώ που ήταν, όταν διαδέχθηκε τον Ιούλιο του 2002, τον Jean-Marie Messier.

«Η Vivendi Universal γνωρίζει μία νέα εποχή και η θέση της είναι κερδοφόρα», ανέφερε ο Fourtou σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, η εταιρεία ανακοινώνει θετικά αποτελέσματα».

Οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν τέσσερα σεντς χαμηλότερα, στα 24,10 ευρώ η μία, στις 9:14' π.μ. σήμερα στο Παρίσι, μετά την υποχώρησή τους κατά 1,6%, κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους. Η εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης, ότι θα διανείμει μέρισμα 60 σεντς, ανά μετοχή, για πρώτη φορά, μετά από τρία χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα