Texas Pacific: Προσφορά 667 εκατ. λίρες για την British Vita

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 11:16

ΣΤΗΝ αύξηση της εκούσιας προσφοράς της, για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας παραγωγής χημικών, Vita Plc, στα περίπου 667 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,29 δισ. δολ. ΗΠΑ), προχώρησε η Texas Pacific Group, η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων, με περιουσιακά στοιχεία υψηλότερα των 15 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Η Τexas Pacific, προσέφερε 353 πένες για κάθε μία μετοχή της εταιρείας που εδρεύει το Μάντσεστερ της Αγγλίας, British Vita, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Η προσφορά είναι κατά 5,4% υψηλότερη από την προσφορά στις 335 πένες ανά μετοχή, που απέρριψε τον περασμένο μήνα η British Vita.

Ο δικηγόρος της Texas Pacific, David Bonderman, o οποίος βοήθησε στην ίδρυσή της το 1993, μετά τη συνεργασία του, με τον δισεκατομμυριούχο Τεξανό, Robert Bass, κατέχει μερίδια στην Burger King Corp., την Oxford Health Plans Inc. και μερικές άλλες εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής και των ειδών προσωπικής φροντίδας. Η νέα προσφορά για την British Vita, είναι 27% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της την 1η Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν η διοίκησή της ανακοινώσει ότι υπήρξε προσέγγιση για την εξαγορά της.

Οι μετοχές της British Vita σημείωναν άνοδο πέντε πένες, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στις 348 πένες η μία στις 8:05' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα