ΚΡΕΚΑ: Μεταβίβαση του 61,6% της θυγατρικής Royal

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 13:55

Τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας Royal ABBΕE, δηλαδή ποσοστού 61,66% (2.147.141 ανώνυμες μετοχές), έναντι συνολικού ποσού 4,42 εκατ. ευρώ αποφάσισε χθες η ΚΡΕΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, η μεταβίβαση θα γίνει σε παλαιούς μετόχους της εταιρείας ή σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θα υποδειχθούν από αυτούς. Το οριστικό συμφωνητικό θα υπογραφεί εντός εύλογου διαστήματος και αφού προηγουμένως ληφθούν οι αναγκαίες άδειες από τις αρμόδιες αρχές.

Μέρος του παραπάνω ποσού, 3,5 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για εξόφληση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, το δε υπόλοιπο ποσό ήτοι 920 χιλιάδες ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για νέες επενδύσεις.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή λόγω των υψηλών χρηματοοικονομικών εξόδων που παρουσίασε στις δύο τελευταίες χρήσεις. Με τη μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων θα βελτιωθούν αισθητά τα προ φόρων καθαρά αποτελέσματα της παρούσης χρήσης, λόγω μείωσης των χρηματοοικονομικών εξόδων, και συγχρόνως θα επιτευχθεί η οικονομική αναδιάρθρωση της εταιρείας. Θα επικεντρώσει δε την προσοχή της στο βασικό τομέα που δραστηριοποιείται ήτοι στην παραγωγή προϊόντων και υποπροϊόντων κρέατος.

Η εταιρεία για τη χρήση του 2004 παρουσίασε μείωση του κύκλου εργασιών σε ποσοστό 12,68% ήτοι από 12,846 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε σε 11,400 εκατ. ευρώ. Παρουσίασε αυξημένη οργανική κερδοφορία σε ποσοστό 96,77% ήτοι από 124 χιλ. ευρώ σε 244 χιλ. ευρώ. Τα δε καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στο ποσό των 538 χιλ. ευρώ έναντι 223 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης ή αύξηση 140%, το δε περιθώριο κερδών προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων διαμορφώθηκε σε 2,95 από 2,44 της προηγούμενης χρήσης. Οι ενοποιημένες πωλήσεις δεν παρουσίασαν αισθητή βελτίωση πλην όμως τα συνολικά καθαρά αποτελέσματα αυξήθηκαν σε ποσοστό 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα