Επιχορηγούνται με 2,6 εκ. ευρώ, 18 αγροτικές επενδύσεις

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 17:42

Υπογράφηκαν σήμερα από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δ. Παπαγιαννίδη 18 αποφάσεις προέγκρισης επενδυτικών σχεδίων της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια του Αξονα 7 «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου» του Ε.Π. «Αγροτικής Ανάπτυξης - Ανασυγκρότησης της Υπαίθρου 2000 - 2006».

Η ενίσχυση θα καταβληθεί στα πλαίσια των Μέτρων 7.6 «Διαφοροποίηση, των γεωργικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την γεωργία», και 7.9 - «Ενθάρρυνση των τουριστικών και βιομηχανικών Δραστηριοτήτων» σε δεκαοχτώ σχέδια στη Περιφέρεια Κρήτης εκ των οποίων επτά στο Νομό Ηρακλείου, τρία στο Νομό Χανίων, επτά στο Νομό Ρεθύμνου και ένα στο Νομό Λασιθίου.

Το συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης των επενδύσεων ανέρχεται στο ποσό των 2.618.492 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια του Αξονα αυτού εφαρμόζονται μια σειρά από δραστηριότητες για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτικού χώρου. Οι δράσεις αυτές εφαρμόζονται σε 40 επιλεγμένες, κυρίως ορεινές και μειονεκτικές, περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των περιοχών αυτών και έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου, την προώθηση ευκαιριών πολυαπασχόλησης, την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, τη διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς καθώς και τη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα