Εν αναμονή των εξελίξεων στην Πειραιώς

Διοίκηση: Ζυμώσεις για τον νέο CEO
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 11:00
SOOC/Nikos Libertas

Από την έντυπη έκδοση 

Για την επόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι εξελίξεις όσον αφορά την εκλογή νέου CEO στην Τράπεζα Πειραιώς. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ασκεί πίεση στο διοικητικό της συμβούλιο να κλείσει το συντομότερο τη διοικητική εκκρεμότητα, ενώ και η Τράπεζα της Ελλάδος επιθυμεί επίσης να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Στον πρόεδρο της τράπεζας Γιώργο Χαντζηνικολάου εναπόκειται να πάρει την πρωτοβουλία ώστε να συγκληθεί εκ νέου το δ.σ. και να προχωρήσει σε αποφάσεις.

Παραμένει ζητούμενο ποιες υποψηφιότητες θα κατατεθούν, αφού για τους Άνθιμο Θωμόπουλο και Χρήστο Παπαδόπουλο διατυπώθηκαν επιφυλάξεις μέχρι νεοτέρας από τον SSM, με το περίφημο email που «πάγωσε» τη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης.

Διαβουλεύσεις με στόχο την άρση του αδιεξόδου

Καθώς σειρά ζητημάτων μένουν ανοικτά και χρήζουν διευκρινίσεων, δεν αποκλείεται επίσκεψη του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργου Χαντζηνικολάου στην έδρα του SSM στη Φραγκφούρτη.

Ενώ για δικούς του λόγους ο Άνθιμος Θωμόπουλος έχει αποσυρθεί, ο Χρήστος Παπαδόπουλος δηλώνει παρών στη διαδικασία και μάλιστα απευθυνόμενος στην επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί ζητεί να αποσαφηνιστεί η θέση του εποπτικού μηχανισμού όσον αφορά το πρόσωπό του.

Αναφέρεται δε σε επαφές του και διαβεβαιώσεις από συγκεκριμένα στελέχη του SSM ότι δεν υπάρχει αντίρρηση για την υποψηφιότητά του.

Καθώς σειρά ζητημάτων μένουν ανοικτά και χρήζουν διευκρινίσεων, δεν αποκλείεται επίσκεψη στη Φραγκφούρτη τόσο του κ. Χαντζηνικολάου όσο και του προέδρου του ΤΧΣ Γιώργου Μιχελή.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν για ακόμη μια φορά ζυμώσεις προκειμένου να αρθεί το νέο αδιέξοδο, με νέα συνεδρίαση του δ.σ. της τράπεζας πιθανώς την Τετάρτη.

Η εναλλακτική λύση εκλογής τρίτου προσώπου

Και πάλι, όμως, είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις αφού οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και κάθε φορά που γίνεται λόγος για τελική ευθεία ακολουθούν νέες «στροφές», όπως σχολιάζουν παράγοντες της τραπεζικής αγοράς. Με τα σημερινά δεδομένα, η εναλλακτική λύση της εκλογής τρίτου προσώπου που να μπορεί να γίνει δεκτό απ’ όλες τις πλευρές, ειδικά σε αυτά τα στενά χρονικά περιθώρια, φαίνεται να εξετάζεται σοβαρά.

Ο στόχος, πάντως, είναι η ενδεκάμηνη εκκρεμότητα να κλείσει τις επόμενες ημέρες για την τράπεζα, η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα και μάλιστα με βελτίωση μεγεθών, με πλήρη κινητοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα