Αντιδράσεων συνέχεια για το διορισμό Γούλφοβιτς

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2005 20:35
UPD:21:04

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. πρόκειται στις 22 Μαρτίου να έχουν διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για τον προτεινόμενο από τις ΗΠΑ διορισμό του Πολ Γούλφοβιτς στο τιμόνι της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η τοποθέτηση στην προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας ενός από τους πρωτεργάτες του πολέμου στο Ιράκ προκαλεί διαδοχικές αντιδράσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/17/1024629.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/18/1024865.htm .

Η ευρωβουλευτής της Βρετανίας, του κόμματος των Εργατικών, Γκλένις Κίνοκ εξέφρασε δημόσια «την έκπληξή της». «Δεν έχει καθόλου πείρα αναπτυξιακών υποθέσεων. Εδειξε πως αν χρειαστεί μία δημοκρατία οικοδομείται και με τη βία», πρόσθεσε, προσκαλώντας δημόσια αριθμών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας να καταψηφίσουν τον Γούλφοβιτς ακυρώνοντας τον σχεδιαζόμενο διορισμό του.

«Επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας πρέπει να τοποθετηθεί προσωπικότητα αφιερωμένη στην πρωταρχική αποστολή της, την ελάφρυνση του χρέους των φτωχών του πλανήτη», αρκέστηκε να δηλώσει ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ανάπτυξη Λουί Μισέλ.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Γούλφοβιτς δεσμεύεται σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times ότι δεν θα είναι ο άνθρωπος της Ουάσινγκτον στη θέση αυτή, αλλά θα εργαστεί για την επίτευξη συναίνεσης στον αγώνα κατά της φτώχειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα