Πτωτικά κινείται το ευρώ εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2005 07:00

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στην Ασία, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα, στον κόσμο, καθώς εικάζεται, ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Federal Reserve, θα αυξήσει αύριο τα βασικά επιτόκια δανεισμού αυξάνοντας τις αποδόσεις έναντι της Ευρώπης.

Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται 2,2% υψηλότερα έναντι του ευρώ και 2,3% έναντι του γιέν φέτος, καθώς η Fed, αύξησε έξι φορές τα επιτόκια από τον Ιούνιο. Η Kεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, προβλέπεται να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού μεταξύ των τραπεζών κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδες, στο 2,75%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 102 οικονομολόγων, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

«Πλησιάζουμε περισσότερο το σημείο, όπου οι αποδόσεις τονώνουν κάπως το δολάριο», ανέφερε ο Robert Rennie, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στο Σύδνεϋ με την Westpac Banking Group, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι λογικό να πουλάς δολάρια εν όψει της σύσκεψης της Fed».

Το ευρώ, διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, στο 1,3258 στη 1:42' μ.μ., στο Τόκυο, από 1,3326 δολ. στις 18 Μαρτίου στη Ν. Υόρκη. Το δολάριο σημείωσε άνοδο έναντι του γιέν, φθάνοντας στα 104,93 από 104,74 γιέν.

«Τα κέρδη του αμερικανικού νομίσματος επιταχύνθηκαν, μετά την άνοδό του στο 1,3280 έναντι του ευρώ», ανέφερε η Sabrina Jacobs, στρατηγική αναλύτρια της αγοράς συναλλάγματος στη Σιγκαπούρη, με την Dresdner Kleinwort Wasserstein. Οι διαπραγματευτές, που έβαλαν εντολές για να περιορίσουν τις απώλειες, ενδέχεται να βγουν χαμένοι. Εχουν βάλει επιπλέον εντολές στο περίπου 1,3250 δολ., συμπλήρωσε.

Οι ημερήσιες διαπραγματεύσεις στην αγορά συναλλάγματος ύψους 1,9 τρισ. δολ., ενδέχεται να είναι λιγότερες από το συνηθισμένο, καθώς η αγορά της Ιαπωνίας είναι κλειστή λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα