Aντίθετος στην απόφαση του ESM ο Μοσκοβισί

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 12:05
UPD:12:48
SOOC/Nikos Libertas

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί

Εναντίον της απόφασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) για το «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Κομισιόν πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αμφισβητηθεί η συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» επισήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Η απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελήφθη στη βάση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης» έσπευσε να προσθέσει, χαρακτηρίζοντάς την (σ.σ. απόφαση) ως «θαρραλέα» και «ισχυρή».

Στο ίδιο μήκος σχήματος κινήθηκε και το Παρίσι, με τον υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, να εκφράζει την αντίθεση της Γαλλίας στην απόφαση του ESM.

«Η Γαλλία τάσσεται εναντίον της απόφασης για την αναστολή της εφαρμογής της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος» σημείωσε και  εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άρθρο του στους Financial Times, ο Επίτροπος Μοσκοβισί άσκησε οξεία κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάνοντας λόγο για πολιτικά αδύνατες απαιτήσεις από την Ελλάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα